Κόσμος

Η επική γκάφα του Μπάιντεν και το υποτιμητικό εξώφυλλο του Economist: Βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί

Συνεχόμενες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να κάνει μια νέα επική γκάφα.

Ειδικότερα, ο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε πως είναι «η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο», θέλοντας να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι εξακολουθεί να είναι ικανός να ηγηθεί.

Ο 81χρονος πρόεδρος έκανε το λεκτικό ολίσθημα καθώς πάσχιζε να βρει τη σωστή διατύπωση, ενώ έδινε συνέντευξη χθες Πέμπτη (04/07) στον ραδιοφωνικό σταθμό WURD της Φιλαδέλφειας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μια εβδομάδα μετά την αποτυχημένη του εμφάνιση στο ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν περιέγραψε ότι υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και στη συνέχεια επέλεξε την Καμάλα Χάρις ως δική του.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα, που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο», είπε στην οικοδέσποινα, Άντρεα Λόουλ-Σάντερς.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, έκανε και τον παράξενο ισχυρισμό ότι ήταν ο «πρώτος πρόεδρος που εξελέγη στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όταν ήμουν παιδί».

Σήμερα (05/07), παράλληλα, με ένα άκρως υποτιμητικό εξώφυλλο για τον Τζο Μπάιντεν κυκλοφόρησε ο Economist.

Σε αυτό, απεικονίζεται ένα «πι», το οποίο χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κινητικά προβλήματα, συνοδευόμενο από τη φράση «Δεν είναι αυτός τρόπος να διοικείς μια χώρα» (No way to run a country).

Στο σχετικό θέμα που φιλοξενεί το βρετανικό οικονομικό περιοδικό, φέρει τον τίτλο «Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί» και στέκεται στην πρόσφατη εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία περιγράφηκε από πολλούς (ακόμα και από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς) ως «πολύ άσχημη για να την παρακολουθείς».

Σύμφωνα με το περιοδικό, «ο πρόεδρος και το κόμμα του παρουσιάζονται ως οι σωτήρες της δημοκρατίας. Οι πράξεις τους λένε το αντίθετο», καθώς «το ντιμπέιτ και τα επακόλουθά του απέδειξαν ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ακατάλληλος» λόγω «της διανοητικής του παρακμής» και «της επιμονής του, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, του ανώτερου προσωπικού του και της ελίτ των Δημοκρατικών, ότι εξακολουθεί να είναι ικανός για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο».

«Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο να παλεύει να ανακαλέσει λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική» τονίζεται σε άλλο σημείο στο ίδιο άρθρο.

economist2 biden 050724

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button