Πολιτική

Δημήτρης Παπαγεωργίου: Ο ελπιδοφόρος διπλωμάτης με τις εξαιρετικές σπουδές νέος σύμβουλος του Κασσελάκη

Μια σημαντική προσθήκη στο επιτελείο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Πιο συγκεκριμένα όρισε ως νέο διπλωματικό του σύμβουλο τον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος διετέλεσε Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη μιας και ο κ. Παπαγεωργίου είναι από τα πλέον ικανά, ελπιδοφόρα και αξιόλογα νέα στελέχη του διπλωματικού σώματος. Με πολύ καλές σπουδές, διαθέτει εξαιρετική συγκρότηση και γνώση της διεθνούς πολιτικής αλλά και πολύ καλή γνώση και αναλυτική ικανότητα της εγχώριας πολιτικής.

Αναμφίβολα, προσδίδει κύρος αλλά και αέρα ανανέωσης στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη οποίος κάνει κίνηση “ματ” στην διαμόρφωση του σχήματος των στενών του συνεργατών.

Όπως αναφέρει ο “Εθνικός Κήρυκας” ο κ. Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2021, σε μια μεταβατική περίοδο, εν μέσω της σταδιακής άρσης των περιορισμών της πανδημίας, με προϊστάμενο τον τότε γενικό πρόξενο, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 συνεργάστηκε με το νυν γενικό πρόξενο, Ντίνο Κωνσταντίνου.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, επίβλεψε με συνέπεια το έργο των υπηρεσιών και τις συναλλαγές τους με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ενώ είχε παρουσία σε εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη και ευρύτερα την Τριπολιτειακή Περιοχή. Παράλληλα, συνέβαλε προκειμένου το Γενικό Προξενείο να ανταπεξέλθει στη διαδικασία της διπλής ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, όταν και οι Ελληνες του εξωτερικού ψήφισαν για πρώτη φορά από τον τόπο κατοικίας τους.

 ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button