Πολιτική

Έντονες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές Κασσελάκη: «Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική…»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τις διαγραφές του Νίκου Φίλη, του Πάνου Σκουρλέτη και του Δημήτρη Βίτσα από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media έθεσε εκτός κόμματος τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι επί 5 τουλάχιστον χρόνια τα «συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση» στο ίδιο το κόμμα τους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους, κάνοντας παράλληλα λόγο για «εσωκομματικούς τηλεοπτικούς χορηγούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη» που συνέβαλαν όπως έγραψε χαρακτηριστικά «στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη».

Φίλης: Δεν μπορεί να «απολύει» από τις ΗΠΑ με Twitter λες και είμαστε εταιρεία

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία ένα κόμμα της αριστεράς οδηγείται σε εκφυλίσμό και διάλυση (…). Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπατάσης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του» τόνισε φανερά οργισμένος στο OPEN ο Νίκος Φίλης.

Όπως υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ» από «εξωπολιτικούς παράγοντες».

Ο Νίκος Φίλης τον κάλεσε «να σέβεται το καταστατικό. Δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα καταστατικό που ορίζει πως λειτουργεί το κόμμα». «Το να «απολύει» σαν να είμαστε εταιρεία και αυτός CEO με Twitter δεν είναι λειτουργία του κόμματος» πρόσθεσε.

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα- Θα αντισταθούμε

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, στο Kontra, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

Όπως τόνισε στην συνέχεια: «Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται (…). Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα (…). Απορώ τι άποψη έχει για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί». Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι «θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή».

Βίτσας: Μικρός είναι ο Κασσελάκης, θα μάθει

Από την πλευρά του ο Δημήτρης δήλωσε ότι δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», πρόσθεσε, λέγοντας με νόημα ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά ο κ. Κασσελάκης δεν ξέρω αν είναι…» συνέχισε ακόμη πιο αιχμηρά.

«Πυρά» κατά Κασσελάκη από Μπαλτά Καββαδία, Κυρίτση, Κατσαρό

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» δήλωσε στο Kontra ο Αριστείδης Μπαλτάς λέγοντας μάλιστα ότι περιμένει και εκείνος τη διαγραφή του.

«Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική, κάπως λάθος στα είπανε» έγραψε από την πλευρά της στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) η Αννέτα Καββαδία, επιτιθέμενη στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αυτά τα l’ etat c’ est moi (σ.σ. το κράτος είμαι εγώ») δεν πρόκειται να περάσουν από τα αρμόδια όργανα, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος» σχολίασε ο Γιώργος Κυρίτσης σε δική του ανάρτηση.

«Το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης “διαγράφει” από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα» σχολίασε, ο Τάκης Κατσαρός, στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.

Back to top button