Αθλητικά

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης: Δεύτερες οι Καραμανίδου – Θάνου στον προκριματικό του ντουέτου

Συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης παίδων/κορασίδων, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

H Εστέλλα Καραμανίδου και Βασιλική Θάνου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον προκριματικό του ντουέτου με 180.3896 βαθμούς, πίσω μόνο από τις Αμερικανίδες Γκιζάλ Ακμπάρ/Κανάκο Φιλντ (186.0813β.) και μπροστά από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιαπωνία, η Ισπανία και η Κίνα.

Η πρόκριση του ελληνικού διδύμου στον τελικό της Κυριακής (3/9) είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη και θα επικυρωθεί αύριο (1/9), όταν θα διεξαχθούν οι φιγούρες, το αποτέλεσμα των οποίων προσμετράται στην κατάταξη των προκριματικών.

Σημειώνεται ότι καλή παρουσία είχε η Ελλάδα και στο μικτό ντουέτο, όπου ο Στέλιος Κουκουσέλης και η Αρτεμις Κουτράκη κατετάγησαν τέταρτοι με 156.5188 βαθμούς, έχοντας δεχθεί μάλιστα και ποινή δύο βαθμών. Το ελληνικό δίδυμο θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον αυριανό (1/9, 19:30) τελικό.

Χθες το βράδυ, η χώρ4α μας πήρε την τέταρτη θέση στον προκριματικό του ομαδικού, όπου οι Αντωνία Μπόκου, Νικολέττα Καλτσογιάννη, Αναστασία Καραγιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Άρτεμις Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου και Γεωργία-Μυρτώ Ζαγκανά συγκέντρωσαν 207.5626 βαθμούς. Ο τελικός του αγωνίσματος διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής 3/9

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button