Lifestyle

Σωτήρης Μουστάκας: «Έχασε για 2 λεπτά την υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στον “Ζορμπά”»

Μία άγνωστη ιστορία σχετικά με τον Σωτήρη Μουστάκα μοιράστηκε ο λογαριασμός που διατηρεί στο instagram «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Όπως υποστηρίζει η σχετική ανάρτηση στο Instagram, κάποτε ο γνωστός ηθοποιός έχασε για 2 λεπτά την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ του 1964, για την ερμηνεία του στον «Ζορμπά».

Όπως εξηγεί η συγκεκριμένη ανάρτηση, τότε, υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι για να κερδίσει κανείς το πολυπόθητο Όσκαρ και ένας από αυτούς ήταν η διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού.

Ο Σωτήρης Μουστάκας εμφανίστηκε στην ταινία κατά 2 λεπτά λιγότερο, γεγονός που σύμφωνα με την εν λόγω ανάρτηση, του στέρησε το βραβείο.

Στη λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Σωτήρης Μουστάκας έκανε τον ντεμπούτο του στην ταινία “Ζορμπάς” ενσαρκώνοντας τον τρελό του χωριού. Ο άγνωστος τότε ηθοποιός εντυπωσίασε με το τέμπο και την εκφραστική του δεινότητα. Η ερμηνεία του τον πήγαινε κατευθείαν για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου όπως έλεγαν οι εκτιμήσεις. Δυστυχώς ο σκηνοθέτης δεν υπολόγισε αυτή τη παράμετρο καθώς υπήρχαν όροι για την διεκδίκηση του Όσκαρ. Απαράβατος όρος από την επιτροπή απονομής των Όσκαρ ήταν η χρονική διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού και ο Σωτήρης Μουστάκας με την εξαιρετική του ερμηνεία υπολειπόταν κατά δύο μόλις λεπτά για να διεκδίκηση το βραβείο. Η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε κι ο ίδιος έμεινε με την πίκρα του αποκλεισμού προτού από την κινηματογραφική δόξα».

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

A post shared by Το Σπίτι Του Ηθοποιού (@actorshouse_official)

<>

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button