Αθλητικά

Έγινε ξανά… Panathinaikos!

Το… πράσινο επέστρεψε για τα καλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα με την πρώτη υπογραφή να μπαίνει στο Κόζιτσε της Σλοβακίας με το 3-1 επί της Ντνίπρο!

Οι πάντες στον Παναθηναϊκό γνώριζαν και γνωρίζουν καλά πως τα δύο ματς με την Ντνίπρο είναι κάτι παραπάνω από την… μισή χρονιά.

Για την ακρίβεια η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (εκεί περιμένει η Μαρσέιγ) είναι όλη η ευρωπαική επιβίωση αφού εξασφαλίζει όμιλο ανεξαρτήτως σε ποια διοργάνωση θα είναι αυτό.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας… ξεχάσει τι σημαίνει ευρωπαϊκή παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια ήθελε να γυρίσει εκεί που ανήκει οπωσδήποτε. Κι αυτός ο δρόμος περνάει πρώτα από το Κόζιτσε και μετά από την Λεωφόρο. Η δουλειά στην Σλοβακία έγινε.

Το «τριφύλλι» ταξίδεψε εκεί για να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα προς την πρόκριση και το πέτυχε. Το γκολ του Σπόραρ στις αρχές του αγώνα, μετά από την μαγική ενέργεια του Χουάνκαρ από τα αριστερά και το καταπληκτικό τέρμα του Τζούρισιτς στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν το… μονοπάτι που φαίνεται ότι ανοίγει τον δρόμο ώστε φέτος ο Παναθηναϊκός να βαδίσει σε ευρωπαϊκές λεωφόρους.

Κάτι που του λείπει, κάτι για το οποίο διψάει τόσο ο οργανισμός, όσο και τα εκατομμύρια των φίλων του. Μη φανταστεί κανείς ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπιασε απόδοση υψηλών απαιτήσεων.

Ειδικά στο… μισό δεύτερο ημίχρονο οι Ουκρανοί έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό, πίεσαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν (πριν από τα γκολ του Τζούρισιτς και του Ιωαννίδη που έβαλαν… τέλος στην τελετή).

Οι πράσινοι έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, ενώ φάνηκε να υπάρχει και θέμα έντασης και αντοχής. Λογικό από τη μια. Δεν θα μπορούσε άλλωστε τέτοια εποχή όταν η προετοιμασία συνεχίζεται, να μην υπάρχουν και λάθη και κούραση και από όλα.

Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το αποτέλεσμα μετράει σε… απλά ελληνικά. Και το αποτέλεσμα ήρθε.

Ήταν και θέμα ποιότητας, αφού το γκολ του Τζούρισιτς αυτό απέδειξε. Ένα από τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στο τριφύλλι αυτό το καλοκαίρι, πέτυχε το 0-2 και ουσιαστικά έβαλε μια σφραγίδα πρόκρισης και παράλληλα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με τον Ιωαννίδη στο φινάλε να βάζει το κερασάκι του 1-3.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά εδώ. Ο πρέσβης επέστρεψε στα ευρωπαϊκά σαλόνια και μένει πια να φανεί αν είναι σε θέση να κάνει και την μεγάλη υπέρβαση. Αλλά όλα στην ώρα τους!

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button