Ελλάδα

Αυτή είναι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου: Πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα, εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Στα νέα ονόματα που βρίσκονται στην ηγεσία του Αρείου Πάγου κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, με βάση τον κατάλογο που απέστειλε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στην κα Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα για τη θέση της Προέδρου και στην κα Γεωργία Αδειλίνη για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η Ιωαννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020.

Ως εφέτης είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσφατα είχε προεδρεύσει του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Η Γεωργία Αδειλίνη, ήταν στην έδρα της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είχε προτείνει την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button