Ελλάδα

Καύσωνας «Κλέων»: Η Ελλάδα… βράζει – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία έφτασε τους 42 βαθμούς – Αύριο το καυτό «μείγμα»

Καύσωνας Κλέων: Η χώρα μας… έβρασε σήμερα, Πέμπτη (13/07), καθώς η θερμοκρασία ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί, φαίνεται πως οι 168 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών, ενώ 26 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα και ήταν ίση με 42 βαθμούς Κελσίου.

meteo kleon3

Θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν τους 40 °C σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 13/07, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και παρουσιάζεται στο Χάρτη Παρατηρήσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών που αναπτύχθηκε από την ομάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχει σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και προειδοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θερμοκρασία, βροχόπτωση, ριπές ανέμου), αλλά και την αποτύπωση των τρεχουσών μετεωρολογικών συνθηκών για την Αττική και την ευρύτερη περιοχή της.

meteo kleon2

Καύσωνας Κλέων: Καυτό μείγμα την Παρασκευή με 44 βαθμούς και 6 μποφόρ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, αύριο, Παρασκευή (14/07), οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 41 έως 44 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές κατευθύνσεις με εντάσεις έως και 5-6 μποφόρ.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία, με την ένταση των ανέμων όμως να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να αυξάνεται σταδιακά.

Από Δευτέρα έως Τετάρτη, η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και ενδέχεται οι ριπές να φθάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, γύρω στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button