Ελλάδα

Σύσκεψη στο Μαξίμου με τους ακτοπλόους: Την Πέμπτη οι προτάσεις για μείωση στα ναύλα

Ολοκληρώθηκε σήμερα (11/07) η συνάντηση του του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου με εκπροσώπους των ακτοπλόων, που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση στους πανάκριβους ναύλους των ακτοπλοϊκών.

Την κυβέρνηση στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπησε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ τους ακτοπλόους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση ήταν «καλή και ειλικρινής» κι ενώ οι ακτοπλόοι επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μέσα σε 48 ώρες για τις προτάσεις τους σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, σε δρομολόγια κορμού.

Δρομολόγια δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως όπως υποστηρίζουν πηγές του μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμα και κατά 30%.

Υπενθυμίζεται, πως το πρωί είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου κυβερνητικών στελεχών (Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Σκρέκας, και συναρμόδιοι υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς).

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέλυσε το τι συμβαίνει στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε ο κ. Σκέρτσος να μεταφέρει τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης στους ακτοπλόους, όπως και έγινε.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button