Πολιτική

Πρώτη επικοινωνία Γεραπετρίτη-Φιντάν: Συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους

Η ανάληψη των καθηκόντων του Γιώργου Γεραπετρίτη μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη έφερε νέες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο Χακάν Φιντάν συνεχάρη τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την ανάληψη των καθηκόντων του, τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν σε φιλικό κλίμα και συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο ΥΠΕΞ Τουρκίας Hakan Fidan κάλεσε σήμερα τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του

Οι Υπουργοί συζήτησαν σε φιλικό κλίμα και συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής #ΝΑΤΟ στο Βίλνιους https://t.co/qWqw7WCvnt

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 28, 2023

Σχετική ανακοίνωση για την επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας: «Ο υπουργός Φιντάν συνεχάρη τον ομόλογό του για τη νέα του αποστολή. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Κυριάκο Μητοτάκη για την εκλογική νίκη του την Κυριακή.

Back to top button