Βαρουφάκης: Σε ανοδική πορεία το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη
Με αιχμές κατά της Πλεύσης Ελευθερίας πρωτίστως, αλλά και κατά του ΚΚΕ δευτερευόντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε, εκ νέου, από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να στείλουν το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, στη Βουλή.
Όπως σημείωσε το βράδυ της Τρίτης σε συνέντευξή του στο κανάλι του ertnews, «το lifestyle, όταν δεν συνοδεύεται από προγραμματικό λόγο, πάντοτε στις δύσκολες περιόδους έχει το προβάδισμα.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει 1,5 εκατ. συμπολιτών μας που ετοιμάζονται να χάσουν το σπίτι τους, το μαγαζί τους ή τον αγρό τους από τα funds. Το να είσαι χαμογελαστός, είναι πάρα πολύ ωραίο.
Το να μοιράζεις αγάπη, είναι ακόμη καλύτερο. Αλλά την αγάπη πρέπει να την δείξεις σε αυτούς τους συνανθρώπους μας λέγοντας τι πρέπει να γίνει».
Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γ. Βαρουφάκης είπε για το ΚΚΕ πως δεν έχει προτάσεις για το μέλλον, αφού όλα τα ζητήματα παραπέμπονται στο σοσιαλισμό, δια του οποίου θα λυθούν τα προβλήματα.
Και, ελάχιστα 24ωρα πλέον πριν τις κάλπες, τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν για το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη «ανοδική πορεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι 66 προσωπικότητες της Αριστεράς που δεν ήταν με το κόμμα του στις εκλογές του Μαΐου, τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψαν κείμενο υπέρ του πολιτικού φορέα.
«Δεν ήλθαν για να πάρουν καρέκλες», διευκρίνισε εξάλλου.
Παραλλήλως, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη περιέγραψε και το μετεκλογικό τοπίο.
Διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, «δεν θα ήταν ωραίο ένα κοινό ψηφοδέλτιο όλης της Αριστεράς;».
Αυτό, όμως, είναι ένας Μαραθώνιος και «το πρώτο βήμα είναι να βρεθούμε, να κάτσουμε να μιλήσουμε», σημείωσε.
Για την οικονομική πολιτική, υποστήριξε ότι τα μνημόνια, με άλλη ονομασία πια, δεν έχουν τελειώσει.
Οι δανειστές χρησιμοποιούν το χρέος «για να αποσπούν αξίες από τον ιδιωτικό τομέα και, ταυτόχρονα, έρχονται και σβήνουν οποιαδήποτε επιδοματική πολιτική».
Πρωτοτύπησε, πάντως, λέγοντας πως «είμαστε το μόνο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη, που δεν λέμε, “λεφτά υπάρχουν”. Λέμε το αντίθετο, “λεφτά δεν υπάρχουν”. Εμείς λέμε “όχι στα επιδόματα”.
Ξέρουμε ότι όταν έχουμε ένα ταμείο που είναι μείον, ένα υπέρογκο χρέος, η λύση δεν είναι να προσθέτεις στο χρέος και να αυξάνεις την εξάρτηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η λύση είναι να μην χρειάζονται επιδόματα».
Αντιπρότεινε δε, μέτρα, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ, η κατάργηση της προπληρωμής χρέους, το πλαφόν στη λιανική στο ηλεκτρικό ρεύμα.