Πολιτική

Εκλογές 2023: Το ημερολόγιο των περιοδειών Μητσοτάκη

Επιστρέφει από σήμερα στην καθημερινότητα το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπαίνει σε πρόγραμμα που θα κορυφωθεί με την προκήρυξη των εκλογών και επισήμως το ερχόμενο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο 22 Απριλίου αναμένεται να επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει σήμερα με μια σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μπει και πάλι σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης την Τετάρτη 19 Απριλίου θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ενώ την Πέμπτη 20/04 θα επιστρέψει στην Αθήνα για την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος τηςστνεδρίασης είναι να στείλει μήνυμα συσπείρωσης, ενώ παράλληλα θα τεθούν και τα εκλογικά διλήμματα.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Αργολίδα και Μεσσηνία, ενώ το Σάββατο 22 Απριλίου αφού θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει για τα Χανιά.

Στην γαλάζια παράταξη θεωρούν δεδομένη την πρωτιά την 21η Μαΐου, με τα ζητούμενα να είναι δύο. Πρώτον, το ποσοστό να πλησιάζει όσο γίνεται το 38% που απαιτεί η αυτοδυναμία της δεύτερης κάλπης και δεύτερον η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγεί στη νίκη για την ενισχυμένη αναλογική.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τη Νέα Δημοκρατία είναι η διείσδυση στις νέες ηλικίες, καθώς και οι αναποφάσιστοι πολίτες.

Με την προκήρυξη των εκλογών η επόμενη κίνηση θα είναι η ανακοίνωση της σύνθεσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αναμένεται να έχει έντονο άρωμα γυναίκας σε εκλόγιμες και μη θέσεις.

Η ανακοίνωση του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη 4ετια, θα γίνει στα τέλη Απριλίου σε ειδική εκδήλωση.

Back to top button