Κόσμος

Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικές στιγμές με τον απεγκλωβισμό οικογένειας από την ελληνική ΕΜΑΚ

Στιγμές απόγνωσης σε Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει τραγικό απολογισμό με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες αλλά και αγνοούμενους.

Τα νέα στοιχεία ανεβάζουν σε τουλάχιστον 5.000 τον αριθμό των θανάτων στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 10.000 νεκρούς.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι συνεχείς μετασεισμοί δυσχεραίνουν το έργο τους και το κάνουν ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός μικρού κοριτσιού από την ελληνική ΕΜΑΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ μιας οικογένειας που βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τόνους συντρίμμια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον πατέρα, τη μητέρα και δύο μικρά κορίτσια.

Ο πατέρας ανασύρεται αυτήν την ώρα και οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί η 6χρονη κορούλα του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button