Πολιτική

Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Τσίπρας μετά από μία φορτισμένη πολιτικά παρέμβαση όπου αποκάλυψε το περιεχόμενο του φακέλου που έλαβε χθες από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας προς το προεδρείο της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην ομιλία του ότι – μετά από δικό του σχετικό αίτημα – η ΑΔΑΕ εξέτασε το ενδεχόμενο παρακολούθησης πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων από την ΕΥΠ και την Τρίτη του επιδόθηκαν τα σχετικά αποτελέσματα.

Προέβη λοιπόν στην αποκάλυψη των όσως περιέχονται στον φάκελο, λέγοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι επισυνδέσεις από την ΕΥΠ για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούση, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλο, τον κ. Λάγιο και τον κ. Αλεξόπουλο της διεύθυνσης εξοπλισμών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας όσα συμβαίνουν αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

“Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και 6 μήνες στη σκιά ενός πρωτοφανούς σκανδάλου” είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ μίλησε για ρυπαρό, εγκληματικό δίκτυο που έχει ως έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και καθοδηγητή τον πρωθυπουργό. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τις παρακολουθήσεις προσπάθησε να ελέγχει συνεργάτες αλλά και αντιπάλους του.

Back to top button