Αθλητικά

Ο μάγος Μέσι που την Κυριακή θέλει να γίνει «Ντιέγκο»!

Μάθαμε την πρώτη. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και των άλλων σπουδαίων άσων του Σκαλόνι το απόγευμα της Κυριακής, στις 5μμ, θα διεκδικήσει το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Πλέον αναμένει να μάθει τον αντίπαλο. Θα είναι το απόλυτο φαβορί που λέγεται Γαλλία ή η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, το καταπληκτικό Μαρόκο; Θα ξέρουμε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Οι Αργεντίνοι πάντως έκαναν την δουλειά τους και μάλιστα εύκολα κόντρα στην Κροατία (3-0), αφού φρόντισαν με το… καλημέρα του αγώνα να δείξουν πως είναι τα αφεντικά, πως θα κυριαρχήσουν, πως δεν πρόκειται να αφήσουν τον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι.

Να ελπίσει ότι μπορεί να βρεθεί ξανά μετά από 4.5 χρόνια σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε καμία περίπτωση ο Μέσι και η παρέα του εν την πάτησαν όπως οι Βραζιλιάνοι.

Δεν έχασαν χρόνο, δεν ξόδεψαν δυνάμεις, δεν άφησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν να πάνε στον κουβά. Πριν βγει το πρώτο ημίχρονο ήταν στο 2-0 και πλέον είχαν τελειώσει όλα. Κανείς δεν πίστευε πως το… θρίλερ με την Ολλανδία θα επαναληφθεί.

Η Κροατία ήταν φανερό ότι είχε πιάσει «ταβάνι» με τον αποκλεισμό της σελεσάο και είχε ξεμείνει από δυνάμεις για την υπέρβαση. Η μαγική ενέργεια του Μέσι στο 69′ και η ασίστ… πάρτο-βάλτο στον Άλβαρεζ ήταν το κερασάκι στην γλυκιά αργεντινίκη τούρτα.

Ο θεϊκός Λίο έκανε μια από τις πλέον μαγικές κινήσεις σε όλο το παγκόσμιο κύπελλο.

Έδειξε εξ αρχής ότι σε αυτό το ραντεβού θα ήταν συνεπής. Ήταν ο ηγέτης που… κουβάλησε την «αλμπισελέστε», που έδωσε ώθηση σε όλη την Αργεντινή γι’ αυτή την φοβερή ποδοσφαιρική παράσταση. Σεβασμός στην Κροατία για όσα πέτυχε.

Ξανά 4άδα Μουντιάλ δεν είναι μικρό πράγμα. Απεριόριστος σεβασμός στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Λούκα Μόντριτς που ανήκει στην κατηγορία των ΜΕΓΑΛΩΝ. Όμως το πιο μεγάλο respect πάει στην Αργεντινή.

Ξεκίνησε με το σοκ απέναντι στη Σαουδηική Αραβία, αλλά το πάθημα έγινε μάθημα. Αγώνα με αγώνα ήταν και καλύτερη και πλέον είναι… μια ανάσα από το τρόπαιο. Μένει να φανεί αν το απόγευμα της Κυριακής η Γαλλία (πιθανότατα) ή το Μαρόκο έχουν άλλη άποψη.

Ως τότε πάντως τα εκατομμύρια των Αργεντίνων μπορούν να ονειρεύονται πως… ο Θεός Ντιέγκο κατέβηκε στη γη να δώσει την σκυτάλη στον διάδοχο του Λίο Μέσι.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button