Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ασκήθηκε εις βάρος του 32χρονου αστυνομικού που συνελήφθη επειδή άνοιξε πυρ εναντίον του 16χρονου Ρομά στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών. Μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται να πάρει προθεσμία και μέχρι την απολογία του θα παραμείνει υπό κράτηση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρωθεί ομάδα Ρομά, ενώ ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα τόσο εντός όσο κι εκτός των Δικαστηρίων υπό τον φόβο να υπάρξουν επεισόδια όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του 16χρονου δεν παρουσίασε κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της νύχτας και ήταν απύρετος.

Όπως είπε ο δικηγόρος του ανήλικου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος στο Open, η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

«Από κανένα πραγματικό περιστατικό δεν αποδεικνύεται ότι υπήρξε επίθεση εις βάρος των αστυνομικών. Είναι μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδιώκει τον 16χρονο.

Είναι μια δολοφονική βολή που στοχεύει ευθέως προς το κεφάλι του νεαρού (…). Ήθελε σίγουρα να τον εξουδετερώσει, ήθελε σίγουρα να βάλει κατά αυτού και αυτό έκανε.

Δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο το οποίο θα όφειλε να κάνει νωρίτερα. Δεν προσπάθησε να πυροβολήσει τα λάστιχα. Υπάρχει ακόμη μία βολίδα, η οποία, ας μου επιτραπεί εμένα η λογική σκέψη ότι με μία βολή ακόμα δεν προειδοποιείς τον καταδιωκόμενο», είπε ο δικηγόρος του 16χρονου.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button