Αθλητικά

Γαλλικό party και χωρίς να φορτσάρει!

Μετά την Ολλανδία και την Αργεντινή που πήραν το Σάββατο το εισιτήριο για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γαλλία είναι το τρίτο κατά σειρά φαβορί που… έκλεισε θέση για τα προημιτελικά.

Σε αντίθεση με ότι είδαμε στο παιχνίδι των «οράνιε», αλλά πολύ περισσότερο σε αυτό της παρέας του Μέσι κόντρα στην Αυστραλία, αυτή την φορά το καρδιοχτύπι έλειψε. Διά περιπάτου 3-1, καθώς με εξαίρεση μια φάση διαρκείας των Πολωνών όταν ακόμη δεν υπήρχε σκορ στο ματς, οι Γάλλοι μάλλον εύκολα πέτυχαν τον σκοπό τους. Χωρίς να χάσουν σωρεία ευκαιριών και χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους.

Το δεύτερο ίσως είναι ένα… καμπανάκι για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ ενόψει της σαφώς πιο δύσκολης συνέχειας, εκεί όπου οι «μπλε» θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Αγγλία – Σενεγάλη. Από την άλλη θα πει κανείς πως αν η Γαλλία περνάει… σβηστή έναν νοκ άουτ αγώνα και μάλιστα με «καθαρό σκορ», τότε έχει μεγάλες δυνατότητες να φτάσει ως την πηγή και να πιει νερό (βλέπε κατάκτηση τροπαίου) αν πατήσει το γκάζι για τα καλά.

Ξανά ο Ζιρού και ξανά ο Μπαμπέ και μάλιστα εις διπλούν. Ο πρώτος έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 52 γκολ με την φανέλα των «πετεινών» και είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας έχοντας ξεπεράσει τον θρυλικό Τιερί Ανρί. Από την άλλη ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε το 5ο γκολ στη διοργάνωση, δείχνει… καυτός και οδηγεί εκ του ασφαλούς την χώρα του.

Θυμίζουμε πως η Γαλλία έχει πάει στα γήπεδα του Κατάρ ως κάτοχος του τροπαίου από το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και προφανώς επιθυμεί να διατηρήσει για άλλη μια 4ετία τα σκήπτρα. Άλλωστε έχει το υλικό να το πετύχει μιας και το έως τώρα δείγμα γραφής το φανερώνει.

Από την άλλη η Πολωνία είπε αντίο στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας φτάσει ως τους 16. Ο Λεβαντόφσκι θα θυμάται πως πέτυχε τα δύο του πρώτα γκολ σε Μουντιάλ και ως εκεί. Μάλλον περισσότερο «έχασε» παρά κέρδισε κάτι με την εικόνα που παρουσίασε. Στους ομίλους πέρασε στην διαφορά των γκολ από το Μεξικό, δεν έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο, δεν έκανε κάποια υπέρβαση, οπότε και η γενική παρουσία της θα ξεχαστεί γρήγορα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button