Αθλητικά

Μουντιάλ 2022: Μόνο για… Αμερικανάκια δεν τους περνάς!

To ματς που πολλοί το περίμεναν ως… ιστορικό και ως «μάχη δύο κόσμων» δεν έκρυβε και ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ούτε καν τα… απαιτούμενα νεύρα για την σημασία του αγώνα δεν είχαμε. Οι ΗΠΑ επικράτησαν με 1-0 του Ιράν και πήραν το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ, κατακτώντας την 2η θέση.

Πίσω ακριβώς από την Αγγλία που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να τερματίσει πρώτη στον όμιλο μετά το εύκολο 3-0 επί της αδύναμης Ουαλίας.

Πλέον οι Αμερικάνοι στην νοκ άουτ φάση αντιμετωπίζουν το απόγευμα του Σαββάτου την Ολλανδία και η Αγγλία το βράδυ της Κυριακής την Σενεγάλη.

Για τις ΗΠΑ η πρόκριση στην επόμενη φάση δεν είναι έκπληξη. Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου το λέγαμε, το γράφαμε, το ακούγαμε, το διαβάζαμε πως το ρόστερ της ομάδας από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αυτή την φορά δεν πάει για τυπική παρουσία σε ένα Μουντιάλ.

Είναι καλό, ανταγωνιστικό, γεμάτο και με πολλές παραστάσεις καθώς διαθέτει παίκτες που πρωταγωνιστούν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Aλλά και στα γήπεδα του Κατάρ μας επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω.

Καταπληκτική εμφάνιση με την Ουαλία αλλά η νίκη δεν ήρθε για μια ολιγωρία στο φινάλε, κόντρα στους Άγγλους καλή εμφάνιση και σχετικά εύκολη ισοπαλία και στον… τελικό με το Ιράν πήραν αυτό που άξιζαν.

Σούπερ πρώτο ημίχρονο, βρήκαν το… χρυσό γκολ και διαχείριση στην επανάληψη όταν οι Ιρανοί πίεσαν για το δικό τους γκολ από… χρυσάφι που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Πλέον επόμενη και σαφώς δυσκολότερη πίστα για τις Ηνωμένες Πολιτείες το ραντεβού με την Ολλανδία, που πάντως στη φάση των ομίλων δεν έδειξε τα… δόντια της.

Μπορούν άραγε οι Αμερικάνοι να κάνουν την υπέρβαση και να πάνε ψηλότερα; Ας περιμένουμε μερικά 24ωρα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button